Reflections by Inge

Over Inge

Mijn naam is Inge van den Brande en ik ben fotograaf/kunstenaar. Mijn werk bestaat uit púre foto's van waterdruppels en hun reflecties, échte foto's en géén fotobewerking. Photoshoppen is niets voor mij, daar ligt voor mij de uitdaging niet. Waterdruppels werken als een lens, zij vangen het achterliggende onderwerp haarscherp, én gespiegeld net als een fotocamera. Zoals buiten in de natuur de reflecties te zien zijn in regen- en dauwdruppels, zo creëer ik mijn eigen druppels met reflecties. De compositie, het licht en de kleuren, alles maak en bepaal ik dus zelf. Met véél geduld, want dit is niet in een half uurtje klaar, met één foto kan ik een hele middag bezig zijn voor alles naar mijn zin is. Met name de insekten en andere kleine dieren zijn een uitdaging om mee te werken. Zelf beleef ik veel plezier aan het maken en creëren van de Druppelfoto's. Ik hoop dat het kijken naar de druppels en hun reflecties anderen minstens zoveel plezier kan schenken.

Ik ben altijd al erg visueel ingesteld geweest, en zie mijn hele leven al overal om mij heen de práchtigste details, de verschillende vormen en kleuren van zandkorreltjes bijvoorbeeld (van wit, grijs, glazig tot zelfs zwart, móói!), en dus ook de reflecties in waterdruppels, hoe zij de wereld als een klein lensje haarscherp kunnen vangen is iets wat ik al vanaf kindzijn bewonderde, ademloos naar kon kijken, mezelf in kon verliezen. En daar kwam dan weer uit voort om eens fotografisch vast te gaan leggen wat ik voor moois om mij heen zie, hoe ik de wereld om mij heen ervaar. Ik zie zoveel mensen die 'blind' door het leven gaan, die voorbijgaan aan de schoonheid van zandkorreltjes, en van waterdruppels, die níets zien van de schoonheid die in álles zit. En die niet beseffen hóeveel ze missen.... Door middel van mijn foto's hoop ik dat ik U de wereld voor even kan laten zien zoals ik hem ervaar, dat ik U het prachtige moois kan laten zien wat om mij, en ons allen heen is. Voor heel even kijken met de ogen van een kind. Want dat is wat het is, en wat de meesten van ons kwijtraken, de verwondering van een kind, dat alles voor het eerst ziet en zichzelf er in verliest.

Voor zover ik weet, is dit uniek in Nederland, en is een echte "Reflections" dus zéér origineel om aan de muur te hangen.

Zie voor prijsopgave en afmetingen van de te bestellen foto's Kopen

Inge

Inge

About me

Welcome to the Wonderfull World of Waterdrops!

My name is Inge van den Brande and Photography is my passion.

All my life I've been noticing these 'images' that apear in raindrops or in early morningdew if you look very closely. Small drops of water hanging and laying on leaves, that capiture the world that lies behind them. Like small lenses of a camera, they hold a very sharp image to see for those who can see the wonders, and the beauty of nature. For those who can see through the eyes of a child, for those who can be dazzled by the beauty of tiny things like these waterdrops, for those the world is still a most amazing place! I would like to show you my world, as amazing as I see it, show you the beauty that surrounds me, and all of us.

And please remember that all you see in my pictures is the real thing, no Photoshop or any other programm is used to create these pictures. The image you see in my pictures is what was really there when I took the picture, the drop of water, the reflections, the colours, the whole image, it's real. I only took a picture of it, with one click of the camera the picture was ready to show to you.

I hope you will enjoy my 'Reflections'

Inge